Over mij

Mijn  persoonlijke  ontwikkeling  als  coach 

Mijn  naam  is  Arianne  Bronsvoort.  Ik  ben  de  trotse  moeder  van  een  zoon  (1996)  die  ik  alleen  heb opgevoed. Hij  is  de  grootste  spiegel  in  mijn  leven.  Ik  ben  geboren  en  getogen  in  Salland; Holten. Sinds april 2016 woon ik samen met mijn man in Zwolle. Onze hond zorgt voor de benodigde beweging en yoga is op dit moment mijn sport. Ik dans graag en zing graag, momenteel in koor Promise te zwolle. In 2013 heb ik voor het eerst in mijn leven een rol in een  ‘modern’ toneelstuk gespeeld. Prachtige ervaring. Op dit moment (februari 2018) maak ik kennis met ‘fysiek en beeldend theater’ door mee te werken aan een eindopdracht van een student ‘docent theater’ aan ARTEZ in Zwolle.

Hoogtepunten in mijn leven waren o.a. het verblijf op een kibbutz in Israël (6 wkn) en mijn verblijf (bijna 1 jaar) in Australië, begin jaren tachtig. Uiteraard ook de geboorte van mijn zoon en het ontmoeten van mijn liefde. Maar ook het mogen volgen van persoonlijke ontwikkelingstrajecten en de opleidingen/trainingen. Dieptepunten in mijn leven waren o.a. een burn-out na mijn scheiding, miskraam, verlies werk en verlies vader.

Ik  ben  opgegroeid  en  geschoold  in  de  reguliere  zorgverlening. Binnen  de Jeugd(gezondheids)zorg  heb  ik  meerdere  uitvoerende,  beleidsmatige  en  coördinerende  functies  uitgevoerd. Vanaf 2005 tot nu heb ik mooie stappen kunnen  maken in mijn persoonlijke en professionele ontwikkelingsproces door verschillende  persoonlijke  ontwikkelingstrajecten, opleidingen  en  trainingen.

Van  advies  tot  coaching 

Vanaf  2009  tot  nu  heb  ik  mij  verder  kunnen  ontwikkelen  op  het  gebied  van  professioneel  coachen.  Ik  ben  opgeleid  tot  professioneel coach  bij  de  Coaching  Academy  International.

De  opleiding  tot  Kindertolk® (2011-2012) was  voor  mij  een  logisch  vervolg.  Door  het  gebruik  van  deze  methodiek  kan  ik  op  een  prachtige en  bijzondere  manier  bijdragen  aan  de  ontwikkeling  van  een  ouder en daarmee ook aan de ontwikkeling van een kind.

Van de opleiding “de magie van het systemisch werken” ,  heb ik de eerste 2 modules (okt 2013 – febr. 2014) afgerond. Systemisch werken, vind ik een fascinerende manier van werken. Zichtbaar maken welke onbewust aanwezige patronen, gedragingen en overtuigingen, meegenomen uit je gezin van herkomst, een rol spelen in de huidige systemen waar je deel van uitmaakt zoals je gezin, je werk, je bedrijf, de vereniging waar je op zit, de school en opleidingen die je volgt, je vriendenkring, etc.

Januari 2015 heb ik de opleiding tot kinder / puber coach bij Tea Adema afgerond. En ik heb de tweedaagse workshop ‘een taal erbij’ gevolgd.
Ik ben erg blij te merken dat deze twee cursussen zo mooi aansluiten bij het kindertolken en het systemisch werken. Het werken met poppetjes en ander materiaal en onze innerlijke kinderen, is onderdeel van zowel het kindertolken, als het systemisch werken met tafelopstellingen, als van de methodiek ‘een taal erbij’. Ook Tea Adema heeft deze manier van kijken en werken met poppetjes opgenomen in haar opleiding. De poppetjes verbeelden het probleem of de vraag van de ouder of het kind en maakt de innerlijke dialoog zichtbaar. Relaties in het heden worden bekeken door de beleving van de ouder of kind concreet op tafel te zetten. Tegelijkertijd wordt het verleden erbij geplaatst, vanwege de onontkoombare verbondenheid tussen het hier en nu en onze geschiedenis. Het werken met poppetjes is inzicht gevend en verhelderend. Het structureert de soms verwarrende werkelijkheid. Door de sterke identificatie van de ouder of kind met de poppetjes komt deze dicht bij zijn gevoel en kan hij erkenning krijgen en geven voor zijn pijn / leed; niet alleen met woorden maar ook door er samen naar te kijken. De meerwaarde hiervan is dat het beeld langer op het netvlies blijft hangen. Dat het gevoel makkelijker, sneller geraakt kan worden. En dat dat wat op tafel neer gezet is, opgesteld is, ook daadwerkelijk veranderd kan worden.

Voor het bijhouden van mijn professionaliteit volg ik regelmatig workshops, trainingen, scholingen. Daarbij neem ik deel aan een intervisiegroep voor kindertolken; we houden elkaar scherp.
Tevens ben ik lid van de Beroepsvereniging BPSW; platform Jeugd.
Voor meer informatie zie mijn LinkedIn pagina.

Ik  ben  een  zelfbewuste  (ouder, kinder, puber) coach.  Ik  ben  open,  eerlijk  en  oordeel  niet.  In  gesprekken  ben  ik  direct  en  vasthoudend  in  mijn  vragen.  Men voelt  zich  veilig  met  mij  als  coach.  Ik  luister  goed  en  vertrouw  op  mijn  ingevingen  van  het  moment.  Verwacht  van  mij  geen  adviezen  en  tips.  Ik  coach.